MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ TANITIM FİLMİ, GENEL BİLGİLER VE YURT İMKANI

GENEL BİLGİLER

Karakoçan Meslek Yüksek Okulu, Yüksek Öğretim Kurulu’nun 22.06.2010 tarih ve 3041-020955 sayılı kararıyla kurulmuştur.  Yüksekokulumuz, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü - Bilgisayar Programı Programcılığına 2010 - ÖSYS merkezi yerleştirmesiyle 40 öğrenci alarak, 2010-2011 Öğretim yılına Fırat Üniversitesi’nin Elazığ şehir merkezindeki yerleşkesinde eğitim ve öğretimine  başlamıştır. 2013-2014 Öğretim yılında Karakoçan ilçesinde yapımı tamamlanan yerleşkesine taşınarak eğitim-öğretimine yeni binasında başlamıştır.Meslek Yüksekokulumuzda 2018 ösymyerleştirme sonuçlarına göre tüm bölümler dolmuş olup 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle Bilgisayar Teknolojileri, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri , Gıda İşleme ve İnşaat Bölümleriyle eğitim –öğretim hizmetlerini yerine getirmektedir. 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle Meslek Yüksek okulumuz 58 öğrenci mezun vermiş olup şuan itibariyle 173 aktif öğrencimiz eğitim hayatına devam etmektedirAyrıca öğrencilerimize eğitim-öğretim döneminde Sağlık kültür Daire Başkanlığının yemek hizmetleri kapsamında  günde bir öğün üç çesit öğle yemeği hizmetiverilmektedir.

1- FİZİKSEL YAPI

MERKEZ KAMPÜS

KARAKOÇAN MYO

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ ÖĞRENCİ YURT BİLGİLERİ

Karakoçan M.Y.O öğrencilerimizin barınma ihtiyacı yurdumuz bünyesinde sağlanmaktadır. Yurdumuzun Elazığ il merkezine olan uzaklığı 104km'dir. Ulaşım karayolu ile sağlanmakta olup seyahat yaklaşık 1 saat sürmektedir. Yurdumuz 200 kişi kapasitesiyle hizmetine devam etmektedir.

Öğrenci yurdumuz Karakoçan ilçemizin KulubabaMahallesi'nde bulunup Meslek Yüksek Okulu'na 3km uzaklıktadır. Öğrencilerimiz yürüyerek ya da şehiriçi servisler vasıtasıyla okula ulaşımlarını sağlamaktadırlar. Yurt binalarımız 2 adet olup 5'er kattan oluşmaktadır.Odalarımız 4'er kişiliktir. Her katta buzdolabı, ütü, çamaşır kurutma alanı, wi-fi bulunup öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Akşam yemeği ücretsiz olarak verilmekte ve yurt ücretimiz 2018- 2019 eğitim – öğretim yılı itibariyle itibariyle aylık 190TL'dir. Yaz aylarında herhangi bir ücret alınmamaktadır. güvence bedeli (Depozito) 190TL olarak belirlenmiştir.

Öğrenci yurdumuz doğalgaz sistemi ile ısıtılmaktadır. Her katta kombi bulunmaktadır ve banyolar öğrenciler tarafından ortaklaşa kullanılmaktadır. Yurdumuz kamera sistemi ile donatılmış olup 7/24 koruma ve güvenlik görevlilerimiz hizmet vermektedir.

Dünya Standartlarına uygun teknik ara eleman yetiştirmeyi ilke edinen Yüksekokulumuzun öğrenci sayısı açılacak olan yeni programlarla 2000 civarında olması hedeflenmektedir. Öğretim süresi 4 yarıyıl (toplam 2 yıl) olan Yüksekokulumuz programlarına ÖSYS puanına göre ve Meslek Lisesi mezunlarının sınavsız geçiş uygulamasıyla öğrenci alınmaktadır.

Meslek Yüksek Okulumuzda modern eğitimin tüm imkânları kullanılarak, öğrencilerimize ulusal ve uluslararası alanda diğer üniversitelerle rekabet edecek seviyede eğitim vermeye çalışmaktayız. Meslek Yüksek Okulumuz mezunları gerek kamu sektöründe gerekse de özel sektörde meslek elemanı olarak istihdam edilmektedir.

MİSYONUMUZ

Ülkemizin temel değerleri ve stratejik hedeflerine uygun eğitim sunmak, bilime katkı sağlayacak, ülkede ve dünyada kullanılabilir bilgi ve teknolojiyi üretmek; evrensel geçerliliği olan bilgi ve beceriler ile donatılmış, araştıran, kaynakları etkin ve verimli kullanabilen, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruyan sorumluluk ve meslek ahlakına sahip, çalışkan bireyler yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ

Bilimsel çalışmalarda, bilgi ve teknoloji üretiminde, Türkiye’de önde gelen ve dünyada saygın; mezunları tercih edilen ve aranan; uluslararası nitelikte öğrenci ve öğretim elemanı yapısına sahip; kaliteli bir yüksekokul olmaktır.