Yaz Stajı Planlaması ve Tarihleri

Üniversitemiz senato kararına istinaden yaz stajı planlamasi ile başlangıç ve bitiş tarihleri  pandeminin( covid 19 virüsü sebebiyle) seyrine göre daha sonra yapılacaktır.

Tüm öğrencilere duyurulur.

1) Yaz Okulunda ders alan öğrenci, eşzamanlı olarak yaz stajı yapamaz. Yaz Okulu ve yaz stajı günleri kısmen de olsa çakışamaz. Ancak mezuniyet için sadece yaz stajı/stajları kalmış olan bir öğrenci, Yaz Okulu sürecinde hem staj derslerine kaydolabilir hem de stajlarını yapabilir.

(2) Bir öğrenci, yaz stajını Yaz Okulu başlangıç tarihinden önce tamamlamış ise, diğer dersleri ile birlikte staj dersini de alabilir. Alabileceği toplam ders sayısı staj/stajlar dahil toplam 3 dersi aşamaz.

• Staj Tarihlerini staja başvuranlar 30 iş günü olarak ayarlamalıdırlar. ()Pazar ve resmi tatil günlerinde yapılan çalışmalar staj süresinden sayılmaz. Stajını haftada 6 işgünü cumartesi dahil de yapılabilir.

STAJ BAŞLANGICINDA YAPILACAK İŞLEMLER

Staj işlemleri, öğrencinin yukarıda belirtilen Staj Evrakı linkinden elde edeceği form dilekçeler ile başlatılır. Bu web adresinde bulunan tüm formlar (10 adet form ) içerisindeki ilk 8 form öğrenci tarafından doldurulacak/kullanılacak olan formlardır. İşlem adımları:

1. Form No: 2 aracılığı ile Program Staj ve Eğitim Uygulama Komisyonu (PSEUK) tarafından uygun görülen işyerine/kuruma başvuruda bulunur.

1. Form No: 3 ve Form No: 5’i doldurup, Öğrenci İşlerine teslim eder.

1. Aşağıda belirtilen belgeleri, Bölüm/ Program tarafından ilan edilen süre içerisinde Öğrenci İşlerine teslim eder:

1. İşyeri/ Kurum tarafından onaylanan staj kabul yazısı ( Form No: 2)

1. Mecburi sigorta işlemlerinin yapılabilmesi için SGK durumunu belirten belge.

(www.sgk.gov.tr e-hizmetler link adresinden temin edilebilen “müstahaktık belgesi”)

1. Çalışan personel ( Emekli Sandığı, SSK, Bağkur’a tabi olanlar ) çalıştığına dair kurumlarından belge getireceklerdir.
  2. Nufus cüzdan fotokopisi.
  1. Öğrenci Form No : 1’i doldurur ve fotoğraf yapıştırarak MYO Müdürlüğüne onaylatır.

1. Öğrencinin SGK işlemleri MYO Müdürlüğünce başlatılır. SGK Formu ( Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi ) Müdürlük tarafından onaylanır ve işyerine verilmek üzere öğrenciye teslim edilir.

1. MYO Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgelerin ( Form No : 3,5,7) bulunduğu kapalı zarfı işyeri yetkililerine teslim ederek staja başlar .